jak czyścić lakier po muchach.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pablo28
    Drive
    • 2005
    • 63

A ja sobie na "rozbite muchy" przed myjnią zawsze stosuje dobry płyn do mycia naczyń rozcieńczony woda i naniesiony (minimum 10 minut przed myciem właściwym) sprayem na maskę, lusterka i wszelkie zapaprane owadzimi zwłokami elementy. Na myjni używam Karchera ustawionego na dobrze ciepłą wodę z szamponem, potem miękka szczotka, potem spłukiwanie kilka razy Karcherem (bo smugi po szamponach czasem zostają) i nie wiem wcale co to są jakiekolwiek niedoczyszczone ślady po owadach. Ot i cała filozofia.
    Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
    Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)

Komentarz

• Qulek
      RS
      • 2005
      • 1630
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Do usuwania smoły i asfaltu (robaczki muszki itepe ) też usunie .. jest ... DECABIT z firmy Atas (ci od Plak-u) .. nie wiedziałem ze tyle smoły moze byc na samochodzie po trasie takiej 300km.. Naprawde polecam.. nie mam nic z tą firmą wspólnego poprostu sprawdziłem to na własnej skórze (lakierze) :diabelski_usmiech

Zawsze jeszcze mozna kupic Dimer w koncentracie i myć Dimerem ale on jest strasznie mocny i trzeba go dobrze rozrobić..
      BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

Zamieszczone przez huwe
        na asfalt to pomaga również miodzi .... masło :szeroki_usmiech
        Na asfalt, owady oraz wosk którego nie wypolerowaliście wcześniej polecam teflonowy środek pod nazwą Plastmal:

Parę lat temu był popularny. Teraz nie wiem dlaczego nie jest już modny, ale działa bardzo dobrze. Zastępuje wosk i przy okazji czyści zabrudzenia.
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• idas
          Elegance
          • 2006
          • 828

Zamieszczone przez Masmo
          Zamieszczone przez huwe
          na asfalt to pomaga również miodzi .... masło :szeroki_usmiech
          Na asfalt, owady oraz wosk którego nie wypolerowaliście wcześniej polecam teflonowy środek pod nazwą Plastmal:

Parę lat temu był popularny. Teraz nie wiem dlaczego nie jest już modny, ale działa bardzo dobrze. Zastępuje wosk i przy okazji czyści zabrudzenia.
          Eeee opis z aukcji:
          "POLECAM 230ML-BO CHYBA WYCHODZI TANIEJ NIŻ 450ML???"
          no biorac na logike to powinno wychodzic taniej :szeroki_usmiech
          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Temat z racji temperatury zewnetrznej jest chyba nadal aktualny, więc podam jeszcze jeden sposób na muchopochodne samoprzylepne stworzenia. Nie miałem okazji tego przetestować, ale jest podobno skuteczny.
            Chodzi tu o mycie przodu samochodu roztworem z pokrzywowego szamponu do mycia włosów. Ma być ten polski najtańszy, najzwykleszy. Jak ktoś spróbuje jako pierwszy to poprosimy o recenzję.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

Pracuję...