A ja sobie na "rozbite muchy" przed myjnią zawsze stosuje dobry płyn do mycia naczyń rozcieńczony woda i naniesiony (minimum 10 minut przed myciem właściwym) sprayem na maskę, lusterka i wszelkie zapaprane owadzimi zwłokami elementy. Na myjni używam Karchera ustawionego na dobrze ciepłą wodę z szamponem, potem miękka szczotka, potem spłukiwanie kilka razy Karcherem (bo smugi po szamponach czasem zostają) i nie wiem wcale co to są jakiekolwiek niedoczyszczone ślady po owadach. Ot i cała filozofia.
jak czyścić lakier po muchach.
Zwiń
X
-
Do usuwania smoły i asfaltu (robaczki muszki itepe ) też usunie .. jest ... DECABIT z firmy Atas (ci od Plak-u) .. nie wiedziałem ze tyle smoły moze byc na samochodzie po trasie takiej 300km.. Naprawde polecam.. nie mam nic z tą firmą wspólnego poprostu sprawdziłem to na własnej skórze (lakierze) :diabelski_usmiech
Zawsze jeszcze mozna kupic Dimer w koncentracie i myć Dimerem ale on jest strasznie mocny i trzeba go dobrze rozrobić..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwena asfalt to pomaga również miodzi .... masło :szeroki_usmiech
Parę lat temu był popularny. Teraz nie wiem dlaczego nie jest już modny, ale działa bardzo dobrze. Zastępuje wosk i przy okazji czyści zabrudzenia.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez huwena asfalt to pomaga również miodzi .... masło :szeroki_usmiech
Parę lat temu był popularny. Teraz nie wiem dlaczego nie jest już modny, ale działa bardzo dobrze. Zastępuje wosk i przy okazji czyści zabrudzenia.
"POLECAM 230ML-BO CHYBA WYCHODZI TANIEJ NIŻ 450ML???"
no biorac na logike to powinno wychodzic taniej :szeroki_usmiechVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Temat z racji temperatury zewnetrznej jest chyba nadal aktualny, więc podam jeszcze jeden sposób na muchopochodne samoprzylepne stworzenia. Nie miałem okazji tego przetestować, ale jest podobno skuteczny.
Chodzi tu o mycie przodu samochodu roztworem z pokrzywowego szamponu do mycia włosów. Ma być ten polski najtańszy, najzwykleszy. Jak ktoś spróbuje jako pierwszy to poprosimy o recenzję.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
Komentarz